Sitedeki Yeriniz : Ana Sayfa » Duyurular » Pİrelli 3 Yıl Daha Formula 1’de

Pİrelli 3 Yıl Daha Formula 1’de



Pirelli, Formula 1’de geride bıraktığı başarılı üç sezonun ardından önümüzdeki üç yıl boyunca tek lastik tedarikçisi olmaya devam edecek. Dünya Motor Sporları Konseyinin onayı ile FIA ve İtalyan lastik devi Pirelli, lastik tedarikçiliği anlaşmasını yeniledi.  Pirelli, Şampiyonların Fabrikası İzmit’te ürettiği lastiklerle Formula 1 takımlarına üç sezon boyunca lastik sağlayacak.

Türk Pirelli’nin İzmit’teki “Şampiyonların” fabrikasında ürettiği F1 PZero ve Cinturato lastikleri ile dünyanın en çok izlenen motorsporları etkinliği Formula 1’in geçtiğimiz üç yıl boyunca tek resmi lastik tedarikçisi olarak önemli bir rol üstlenen Pirelli, elde ettiği üstün performans ile önümüzdeki üç yıl daha Formula 1’in tek resmi tedarikçisi olacak.

Dünya Motorsporları idari organizasyonu FIA ve Pirelli, takımlarla işbirliği yaparak Formula 1 yarışlarındaki güvenlik ve performans seviyelerini artırmak için yoğun çalışmalar yürüttü. Bu da FIA Formula 1 Sportif Kurallarında lastik testleri ile ilgili önemli değişikliklerin yapılmasını ve Pirelli’nin Formula 1’in tek resmi lastik tedarikçisi olarak devam etmesini sağladı:



02.02.2014